Hobbychic

Just another WordPress.com site

Recenzija: konturne boje

U posljednje vrijeme na kreativnim radionicama dosta koristim različite vrste konturnih boja pa sam pomislila kako bi i čitateljima HC bloga dobro došle informacije u prilogu – kako pravilno koristiti različlite konture na različitim podlogama.
Cristallic paint

Boju nanijeti na čistu površinu. Odrezati plastični špic i boju nanjeti na paletu. Sa spužvom tapkati boju po željenoj površini. Za jači efekt se nakon sušenja može ponoviti postupak. Boju ostaviti da se suši 10 sati! Upotrebljive materijale zapeći u pećnici 150°C 20 minuta te pustiti da se ohladi. Iako su u originalu zamišljene isključivo kao boje za staklo, odlično se ponašaju i na svim drugim podlogama – jednom kada se posuše izuzetno su tvrde i otporne i mogu se naknado bojati akrilnim bojama. po želji.
Kontura za staklo

Boju nanijeti na čistu površinu direktno iz tubice. Jačinom pritiska na tubu kontrolirate debljinu linije.Dolazi u bojama metala: Igrajte se konturom i dok je mokra po njoj posipajte glitter! Cool! Vrijedi isto pravilo kao za Crystallic paint boje, s izuzetkom što ove konture imaju izuzetno tanku liniju radi jako male rupice na nosiću tube. Dolaze isključivo u bojama prirodnih metala (zlato, srebro, bronca, crna, transparent, bijela, siva…)

Boja za staklo u tubi  (Windowcolor)

Transfer boje su izuzetno praktične boje jer ih se ne mora nanositi direktno na željenu površinu, već se pomoću iscrtanog lika (šablone) iscrta folija. Konturnom bojom iscrtate rubove željene slike i ostavite da se konturna boja osuši (1-2 h). Nakon toga bojama ispunite površinu slike (boja se nanosi direktno iz tubice). Obzirom da su boje sjajne, mogu se međusobno miješati. Tako obojana slika, mora se također sušiti. Kako se boja suši ona postaje prozirna. Kada se slika osušila, lagano ju odvojite od folije i nanesite na željenu površinu. Iako se radi o boji a ne o konturi, obzirom na njeno pakiranje u tubi sa tankim vrhom, idelano će poslužiti kao kontura koju možete koristiti od fantom decoupage tehnike pa nadalje, na svim podlogama!U opisu ovog proizvoda ne piše da se njima možete služiti i na drugim podlogama, no provjereno prianjaju i na drvo, plastiku, terracotu i ostale porozne i neporozne podloge. Nakon sušenja se također mogu bojati akrilnim bojama.
Tulip boje

Tulip su univerzalne akrilne hobby boje. Jednostavno se nanose direktno iz tube. Namijenjene su za gotovo sve podloge: tkanine, papir, staklo, keramiku itd. Nakon suženja od 24h stabilne su i vodootporne na 40 stupnjeva. Dolaze u velikoj  paleti boja i sa različitim efektima. Nešto debljeg nosića od klasičnih kontura za staklo, no najveća im je prednost što od svih navedenih kontura (izuzev onih za svilu), jedine mogu ići na tekstil i ostaju ispupčene i nakon pranja u perilici rublja. Idealne za fantom decoupage tehniku!
Kontura za svilu

Kako i naziv sugerira, radi se o specijalnoj konturi za oslikavanje svilenih predmeta. Pa iako može poslužiti i na ostalim predmetima najbolje ju je koristiti upravo za tekstil. Dolazi u klasičnoj i u glitter varijanti. Kako im i naziv govori – konturne boje za svilu koje u načelu koristimo isključivo u tu namjenju – ne koristiti na drvetu i staklu!
 Samt puder

Samt puder je fini prah u različitim bojama koji daje efekt baršuna, snježnih pahuljica i sličnih mekih i nježnih površina. Puder se primjenjuje na način da se posipa po bilo kojoj mokroj površini (na boje, ljepila…) direktno iz tubice pri čemu treba paziti da ne pretjerate s količinom, kako bi tanki baršunasti sloj lijepo izgledao. Iako ovaj proizvod nema veze sa konturama, spominjemo ga u ovoj recenziji jer ga možete posipati preko bilo koje od navedenih pasti/kontura kako biste dobili baršunasti efekt – iskušajte, zaista izgleda odlično! Primjer: Pronađete li salvetu sa gepardom, bilo kojom konturom istaknite njegove tamnije točke na tijelu, pa dok je kontura još uvijek mokra, posipajte preko nje tamno smeđi ili crni samt puder.Dobit ćete originalan look pravog geparda koji će izgledati vrlo 3D i realistično! Možete li zamisliti i motive sa drvećem, palmama…….konturama i zelenim samt puderom? Navalite!
Dekorativni snijeg u tubi sa glitterom

U odličnoj ambalaži s tankim vrhom, ovaj je proizvod idealan za precizne elemente snijega koje možete iscrtati u tanjem ili debljem obliku (pritisaj i brzina povlačenja linije uvjetuju tanje odnosno deblje linije/detalje).
Prazna tuba za konturiranje
Prazna tuba sa tankim nosićem na vrhu u koju možete staviti apsolutno sve glatke i lagano strukturirane hobby paste i njima iscrtavati svoje konture. U nastavku slijedi prijedlog strukturnih pasti koje možete koristiti sa ovom praznom tubom:

Prazna tuba s poklopcem  zapremine 20ml – 25076 OPR-4
 
Struktur pasta 25089 HBOJ-148 (može se pomiješati sa akrilom)
 
 
Gel pasta 25069 HBOJ-159 (može se prethodno pomiješati sa akrilom)
 
 
Terracotta pasta 25068 HBOJ-151 (pasta za efekt terracota podloge)  
 
Mineral pasta 25067 HBOJ-152 (pasta za efekt kovanog željeza)
 
 
Akrilna pasta 82046 HBOJ-137 (prozirna pasta za stakleni efekt)
 
 
Akrilna pasta 30212 HBOJ-160 (lagano strukturirana pasta u boji zlata)
 
 
Akrilna pasta 30212 HBOJ-161 (lagano strukturirana pasta u boji srebra) 
 
 
Akrilna pasta 30212 HBOJ-162 (lagano strukturirana pasta u boji bronce) 
 
 
Akrilna pasta 30212 HBOJ-166 (lagano strukturirana pasta u boji sedefa)
Nadam se da će vam ove informacije, prijedlozi i mali trikovi pomoći u budućim kreativnim stvaranjima. Let  the KONTURE be with you 🙂
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: