Hobbychic

Just another WordPress.com site

Okvir za slike – tutorial!

Nedavno je u NB H&A stigao pun kamion robe iz uvoza sa drvenim artiklima. Na žalost, u transportu su neki od predmeta dobili po nosu i trajno su oštećeni. Tako je bilo i sa ovim okvirom za slike….. No, odlučila sam ipak nešto s njime napraviti kako ne bi siroče završilo u smeću, usput sam napravila i mali tut, nadam se da će vas inspirirati. Ukoliko želite kupiti neke od proizvoda koje sam koristila za tutorial, u tekstu se nalaze i šifre radi lakše narudžbe 🙂

13 copy

puče puška….. 🙂

12 copy

Drveni okvir (Drveni okvir 71306 DRV-34) smo rastavili, i izvadili zadnju stranicu

9 copy

Bijelom akrilnom bojom (Akrilna boja mat 25050 HBOJ-138) smo nanijeli podlogu na cijelu površinu s prednje strane.Spužvica u kombinaciji s potezima gore/dolje je puno bolji način apliciranje temeljne boje od kista. Kist će uvijek ostaviti ružne tragove poteza, dok će efekt sa spužvicom biti besprijekoran i čist nanos.

7 copy

Podlogu smo obojali također akrilom – nijansa WHITE COFFEE

8 copy

obožavam ove svijetle, mliječne nijanse a vi?

5 copy

Nakon sušenja, radili smo i sa šablonama (Šablona 71327 SAB-61) Pogledajte spužvicu i vidjet ćete tamniju nijansu u sredini i svijetlije nijanse na boku.

4 copy

Patiniranje rubova okvira

1 copy

Odljev anđela kojeg smo dobili uz pomoć gipsa i kalupa (Kalup 51004 KAL-129) zalijepili smo sa vrućim pištoljem za silikon.

 image

Ovako se to radi sa retardatorom i akrilom….iskoristite ovaj štos samo na dijagonalnim kutovima okvira pri dnu kako biste dobili dubinu! 

3 copy

Trik sa retardatorom – Medij retarder 25048 ABOJ-63 – (medijem za usporavanje sušenja akrilne boje) – divni zadimljeni prijelazi prilikom patiniranja postižu se apliciranjem akrila i retardinha (kako ga mi od milja zovemo) na suprotne kuteve plosnatog kista… Ovaj dio radimo nakon što smo rubove patinirali spužvicom i akrilom kako je pojašnjeno u prethodnom koraku.      

15

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: